Wat te doen bij verkoop van een Falabella

Uw Falabella overschrijven

Bent u onlangs in het bezit gekomen van uw eigen Falabella? Namens het EFS willen wij u van harte feliciteren met uw aankoop! Wij begrijpen dat u graag al uw beschikbare tijd bij uw nieuwe aanwinst wilt doorbrengen maar vergeet alstublieft niet hoe belangrijk het is om uw nieuwe Falabella over te laten schrijven op uw eigen naam!

Allereerst is het natuurlijk voor het registratiesysteem van het stamboek belangrijk om te weten wie de huidige eigenaar van uw Falabella is. Nog veel belangrijker is dat wij in geval van nood de verplichting hebben om de overheid te informeren over de huidige eigenaar van uw Falabella.
De overheid kan dit bij ons opvragen wanneer er bijvoorbeeld een paard of pony is losgebroken en teruggevonden of wanneer er sprake is van een meldingsplichtige ziekte onder de paardenpopulatie.

Wanneer deze gegevens bij ons door een bevoegde instantie worden opgevraagd geven wij automatisch de laatst geregistreerde eigenaar door die bij ons in het systeem bekend is. Zorg er daarom dus voor dat uw Falabella op uw eigen naam staat en dat de adresgegevens die bij ons bekend zijn, overeen komen met uw huidige woon/verblijfplaats!

Hoe kan ik mijn Falabella overschrijven op mijn eigen naam?

U kunt uw Falabella op uw naam overschrijven door het originele stamboekpapier en paardenpaspoort samen met de gegevens van de nieuwe eigenaar naar het EFS te sturen. De gegevens van de nieuwe eigenaar kunt u middels het formulier overschrijving doorgeven. FORMULIER OVERSCHRIJVING De kosten voor overschrijving zonder lidmaatschap bedragen € 60,00 voor het bewijs van inschrijving (BVI) en € 45,00 voor het overschrijven van het paspoort.

Wanneer u lid wilt worden van het EFS is dit ook mogelijk in combinatie met de overschrijving op naam van uw Falabella. Een lidmaatschap kost € 75,00 per kalenderjaar en de eenmalige inschrijfkosten bedragen € 25,00. De kosten voor het overschrijven op naam bedragen € 35,00 voor het BVI en € 30,00 voor het paspoort (voor leden). Dit maakt dat de totale overschrijfkosten voor nieuwe leden neer komen op € 165,00.

De documenten worden aangetekend retour gestuurd, daarvoor rekenen wij u de geldende PostNl tarieven door.